POSIŁKI REGENERACYJNE – WSPARCIE DLA TWOJEGO BIZNESU

Pomożemy Ci utrzymywać Twoich parcowników w pełnej formie

LuncherBox - Hero Image

Nasze posiłki w połączeniu z innowacyjnym automatem umożliwiającym sprzedaż ciepłych dań przez całą dobę, 7 dni w tygodniu, doskonale sprawdza się jako rozwiązanie dla pełnowartościowych posiłków regeneracyjnych dla naszych Klientów.

Posiłki regeneracyjne dla pracowników – z LuncherBox to proste!

Karty prepaid

Aby zapewnić pracownikom posiłki regeneracyjne, przygotowujemy dla naszych klientów indywidualne karty przedpłacone, z unikalnymi numerami identyfikacyjnymi.

Limit dzienny lub miesięczny

Na kartach ustalamy limit dzienny lub miesięczny do wykorzystania (ilościowy lub wartościowy), dostosowany do ich potrzeb.

Prosta obsługa automatu

Dzięki intuicyjnemu ekranowi dotykowemu, każdy pracownik może w dowolnym momencie skorzystać z automatu, wybierając posiłek, który zostanie natychmiast wydany na gorąco i gotowy do spożycia.

Każde menu posiłków regeneracyjnych jest dostosowywane indywidualnie we współpracy z naszym kontrahentem.

Nasze rozwiązanie oferuje szeroki wachlarz możliwości, które są doceniane przez naszych odbiorców. Codzienne dostawy świeżych posiłków, które są dostępne do zakupu w dowolnym czasie, zapewniają pełną satysfakcję.

Dowiedz się więcej

Zgodnie z artykułem 232 Kodeksu pracy, pracodawca ma obowiązek zapewnić pracownikom zatrudnionym w trudnych warunkach odpowiednio kaloryczne posiłki, jeśli jest to konieczne ze względów profilaktycznych.

Rozporządzenie Rady Ministrów dotyczące profilaktycznych posiłków zawiera zasady dotyczące wydawania posiłków, ich rodzaje i wymagania, które powinny zostać spełnione. Pracownicy wykonujący pracę związaną z wysiłkiem fizycznym mają prawo do otrzymywania posiłków regeneracyjnych.

 

powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 2000 kcal (8375 kJ) u mężczyzn i powyżej 1100 kcal (4605 kJ) u kobiet
powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stale temperatura poniżej 10°C lub w których wskaźnik obciążenia termicznego służący do oceny średniego wpływu oddziaływania ciepła na człowieka w okresie reprezentatywnym dla jego pracy (WBGT) wynosi powyżej 25°C
powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane na otwartej przestrzeni w okresie zimowym; za okres zimowy uważa się okres od dnia 1 listopada do dnia 31 marca,
przy usuwaniu skutków klęsk żywiołowych i innych zdarzeń losowych,
pod ziemią.

Kryteria, jakie powinien spełniać posiłek regeneracyjny:

Posiłek profilaktyczny dla pracowników wykonujących pracę fizyczną powinien mieć około 1000 kalorii i powinien składać się z następujących proporcji składników:

  • Około 50-55% węglowodanów,
  • Około 30-35% tłuszczów,
  • Około 15% białek.

Zwolnienie z kosztów związanych z dostarczaniem posiłków regeneracyjnych.

Jeśli zakład pracy nie może zapewnić pracownikom posiłków profilaktycznych w naturze, udostępnienie pracownikom kart przedpłaconych może być objęte wyłączeniem z podstawy wymiaru składek ZUS oraz zaliczki na podatek dochodowy. (§ 2 ust. 1 pkt 6 rozporządzenia składkowego oraz art. 21 ust. 1 pkt 11b ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych).

 

W LuncherBox dbamy o najwyższe standardy współpracy

Zapewnienie pracownikom posiłków regeneracyjnych lub dofinansowanie ze strony pracodawcy stanowi docenianą przez wszystkich formę gratyfikacji i dodatkowego bonusu. Współpracując z LuncherBox, otrzymujesz:

01

Gwarancję smacznych, zdrowych i pełnowartościowych posiłków, dostępnych zarówno w formie zimnej, jak i gorącej.

02

Dostępność rozwiązania dla wszystkich pracowników przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

03

Możliwość przygotowania spersonalizowanego menu, dopasowanego do potrzeb danej organizacji i preferencji pracowników.

04

Prosty model monitorowania i rozliczania posiłków, który zapewnia łatwą kontrolę i przejrzystość.

05

Bezpieczeństwo i wysoką jakość produktów, aby zapewnić satysfakcję i dobrostan pracowników.

06

Całodobowy kontakt z naszym działem realizacji usług, aby zapewnić Ci wsparcie i rozwiązywanie ewentualnych problemów.

Najczęściej zadawane pytania

Jaki jest koszt wdrożenia oraz świadczenia usługi?

Koszt wdrożenia w większości wypadków wynosi 0 zł. Wyjątkiem są sytuacje kiedy automat ma być umieszczony w trudno dostępnym miejscu i potrzebna będzie pomoc dodatkowych fachowców. Jeśli chodzi o świadczenie usługi, koszt wynajmu nszego automatu jest uzależniony od miesięcznej liczby sprzedanych posiłków. Przy sprzedaży na poziomie minimm 80 posiłków dziennie, koszt wynajmu wynosi 0 zł. Szczegółowa tabela cen znajduje się w briefie oraz naszej ofercie.

Posiłki będą na ciepło czy na zimno?

Każdy przygotowany posiłek będzie studzony, hermetycznie zapakowany, a następnie umieszczony w automacie. Ten z kolei posiada możliwość podgrzania posiłku. To pracownik zdecyduje czy kupić gorący posiłek i zjeść od razu, czy wybrać opcję na zimno i podgrzać w dogodnym momencie.

Czy można wybierać menu indywidualnie?

Na ten moment nie przewidujemy takiej opcji. Indywidualne zamówienia generują chaos i zabierają czas. Nam natomiast zależy na tym, by nasza usługa była bardzo prosta we wdrożeniu oraz żeby maksymalnie podnosiła efektywność Twojego zespołu. 

Będziemy stale monitorować, które dania cieszą się największą popularnością i dostosowywać menu pod preferencje w danej lokalizacji.

Jak długo przechowywane są posiłki w automacie, jaką datę ważności mają posiłki?

Posiłki mają 48h przydatności, na każdym z nich znajduje się etykieta z datą ważności. Dania, które się nie sprzedadzą, będą zabrane przez pracownika LuncherBox.

W jakim regionie działacie?

Na ten moment działamy w małopolsce w odległości do 50 km od Krakowa.

Ile kosztują posiłki?

Posiłki kosztują między 18 zł a 22 zł, a podczas promocji – ok. 14 zł.

Jak wygląda proces wdrożenia usługi?

Proces jest bardzo prosty – najpierw omawiamy warunki. Określacie ile macie pracowników, w jakim trybie pracujecie i gdzie miałby stać automat.  Następnie wstawiamy nasze urządzenie i konfigurujemy z siecią Wi-Fi. Kolejnego dnia jesteśmy w stanie rozpocząć świadczenie usługi. Pełny opis znajduje się na stronie Jak działamy.

Jakie wymagania ma Wasz automat?

Miejsce o powierzchni 1,5 m2 oraz wysokości 2m.

SPECYFIKACJA

Wysokość: 1950 mm, Szerokość: 1340 mm, Głębokość: 1000 mm, Waga: 360 kg

POJEMNOŚĆ

Jednorazowo mieści 88 posiłków.