Posiłki regeneracyjne – wsparcie dla Twojego biznesu
Pomożemy Ci utrzymywać Twoich parcowników w pełnej formie

Nasz produkt w połączeniu z innowacyjnym automatem umożliwiającym sprzedaż ciepłych dań przez całą dobę, 7 dni w tygodniu, doskonale sprawdza się jako rozwiązanie dla pełnowartościowych posiłków regeneracyjnych dla naszych Klientów.
Posiłki regeneracyjne dla pracowników – z LuncherBox to proste!
Karty prepaid
Aby zapewnić pracownikom posiłki regeneracyjne, przygotowujemy dla naszych klientów indywidualne karty przedpłacone, z unikalnymi numerami identyfikacyjnymi.
Limit dzienny lub miesięczny
Na kartach ustalamy limit dzienny lub miesięczny do wykorzystania (ilościowy lub wartościowy), dostosowany do ich potrzeb.
Prosta obsługa automatu
Dzięki intuicyjnemu ekranowi dotykowemu, każdy pracownik może w dowolnym momencie skorzystać z automatu, wybierając posiłek, który zostanie natychmiast wydany na gorąco i gotowy do spożycia.

Każde menu posiłków regeneracyjnych jest dostosowywane indywidualnie we współpracy z naszym kontrahentem.
Nasze rozwiązanie oferuje szeroki wachlarz możliwości, które są doceniane przez naszych odbiorców. Codzienne dostawy świeżych posiłków, które są dostępne do zakupu w dowolnym czasie, zapewniają pełną satysfakcję.
Dowiedz się więcej
Zgodnie z artykułem 232 Kodeksu pracy, pracodawca ma obowiązek zapewnić pracownikom zatrudnionym w trudnych warunkach odpowiednio kaloryczne posiłki, jeśli jest to konieczne ze względów profilaktycznych.
Rozporządzenie Rady Ministrów dotyczące profilaktycznych posiłków zawiera zasady dotyczące wydawania posiłków, ich rodzaje i wymagania, które powinny zostać spełnione. Pracownicy wykonujący pracę związaną z wysiłkiem fizycznym mają prawo do otrzymywania posiłków regeneracyjnych.
- powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 2000 kcal (8375 kJ) u mężczyzn i powyżej 1100 kcal (4605 kJ) u kobiet
- powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stale temperatura poniżej 10°C lub w których wskaźnik obciążenia termicznego służący do oceny średniego wpływu oddziaływania ciepła na człowieka w okresie reprezentatywnym dla jego pracy (WBGT) wynosi powyżej 25°C
- powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane na otwartej przestrzeni w okresie zimowym; za okres zimowy uważa się okres od dnia 1 listopada do dnia 31 marca,
- przy usuwaniu skutków klęsk żywiołowych i innych zdarzeń losowych,
- pod ziemią.
→ jedzenie daje energię
→ najedzony pracownik może skupić całą swoją uwagę na pracy
→ odpowiednie jedzenie pomaga utrzymać energię na dłużej i poprawić koncentrację
→ dodatki pozapłacowe są ważnym czynnikiem podczas szukania nowej pracy
→ odpowiednie benefity pomogą Ci przykuć uwagę młodych talentów oraz zwiększyć retencje w Twojej firmie
Kryteria, jakie powinien spełniać posiłek regeneracyjny:
Posiłek profilaktyczny dla pracowników wykonujących pracę fizyczną powinien mieć około 1000 kalorii i powinien składać się z następujących proporcji składników:
- Około 50-55% węglowodanów,
- Około 30-35% tłuszczów,
- Około 15% białek.
→ jedzenie daje energię
→ najedzony pracownik może skupić całą swoją uwagę na pracy
→ odpowiednie jedzenie pomaga utrzymać energię na dłużej i poprawić koncentrację
→ dodatki pozapłacowe są ważnym czynnikiem podczas szukania nowej pracy
→ odpowiednie benefity pomogą Ci przykuć uwagę młodych talentów oraz zwiększyć retencje w Twojej firmie
Zwolnienie z kosztów związanych z dostarczaniem posiłków regeneracyjnych.
Jeśli zakład pracy nie może zapewnić pracownikom posiłków profilaktycznych w naturze, udostępnienie pracownikom kart przedpłaconych może być objęte wyłączeniem z podstawy wymiaru składek ZUS oraz zaliczki na podatek dochodowy. (§ 2 ust. 1 pkt 6 rozporządzenia składkowego oraz art. 21 ust. 1 pkt 11b ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych).
→ jedzenie daje energię
→ najedzony pracownik może skupić całą swoją uwagę na pracy
→ odpowiednie jedzenie pomaga utrzymać energię na dłużej i poprawić koncentrację
→ dodatki pozapłacowe są ważnym czynnikiem podczas szukania nowej pracy
→ odpowiednie benefity pomogą Ci przykuć uwagę młodych talentów oraz zwiększyć retencje w Twojej firmie
W LuncherBox dbamy o najwyższe standardy współpracy
Zapewnienie pracownikom posiłków regeneracyjnych lub dofinansowanie ze strony pracodawcy stanowi docenianą przez wszystkich formę gratyfikacji i dodatkowego bonusu. Współpracując z LuncherBox, otrzymujesz:
Gwarancję smacznych, zdrowych i pełnowartościowych posiłków, dostępnych zarówno w formie zimnej, jak i gorącej.
Dostępność rozwiązania dla wszystkich pracowników przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.
Możliwość przygotowania spersonalizowanego menu, dopasowanego do potrzeb danej organizacji i preferencji pracowników.
Prosty model monitorowania i rozliczania posiłków, który zapewnia łatwą kontrolę i przejrzystość.
Bezpieczeństwo i wysoką jakość produktów, aby zapewnić satysfakcję i dobrostan pracowników.
Całodobowy kontakt z naszym działem realizacji usług, aby zapewnić Ci wsparcie i rozwiązywanie ewentualnych pytań czy problemów.
Spotkajmy się
Jeśli dopadł Cię głód wiedzy, napisz nam kiedy możemy Cię odwiedzić! Na spotkanie przyjdziemy z dwoma boxami, dzięki czemu za darmo przetestujesz naszą kuchnię.



